Høy sjokoladekake med krem og strøssel på toppen
Foto: Karoline Gabrielsen Li / Privat

Lys sjokoladekake

Vinneren av «Bakemesterskapet» sin favorittkake! Denne elsker alle, mener Tonje Johnsen. En mild og smakfull kake som alle kan få til å lage!

Slik gjør du

Sjokoladekake

Bland mel, sukker, kakao og natron i en kjøkkenmaskin.

Ha først i kefir/surmelk. Ha i rømme og bland til en jevn og fin røre.

Smelt smør og ha oppi røra.

Ha over i form. Du kan bruke liten langpanne, rund form 22/24 cm eller fordele røren i to små 20 cm former.

Stek på 190 grader i rundt 40 minutter. Ikke åpne døren til stekeovnen før det har gått 30 til 35 minutter.

Avkjøl helt på rist.

Sjokoladekrem

Bland melis, kakao, vaniljesukker og salt i en stor bolle eller i kjøkkenmaskin.

Smelt smør og lag/trakt en liten kopp kaffe/kakao.

Bland først inn smør i den tørre blandingen og deretter kaffe/kakao. Prøv deg fram så du får en fast og fin krem.

Husk: Når kremen blir kaldere, blir den også fastere.

Pynt kaken slik du ønsker. Kanskje med bær, tuttifrutti, kokos, nonstop eller seigmenn?

Kaken er best når den får stå litt i romtemperatur.

Tips

Skal du ta kaken med på jobb- eller skoleavslutning, kan du doble oppskrifta for å få nok røre til en langpanne.

Denne kaken holder seg saftig og god lenge i kjøleskap. Tonje sier den er like god en uke etter den er laget.

Se «Bakemesterskapet» i NRK TV.

Kilde: Tonje Johnsen fra «Bakemesterskapet» sesong 1