Hopp til innhold

Inviter på delikat afternoon tea

Dette er et populært te-konsept fra Storbritannia. Afternoon tea serveres på ettermiddagen. Består av te, sandwich, scones og kaker – anrettet på serveringsfat i tre etasjer.

Tre etasjefat med serveringen til afternoon tea.

Afternoon tea fra venstre: Lukasz og Annikens servering, Tonje og Marlenes og så Nils og Martins.

Foto: Bakemesterskapet / NRK

Deltakerne i «Bakemesterskapet» fikk i oppgave å «sprite opp» sin afternoon tea. Vi har plukket ut det lekreste og beste bakverket de laget for deg.

Først scones. Det er fast inventar i afternoon tea. I «Bakemesterskapet» ble det laget en variant med brie og spekeskinke, og en annen med ripssyltetøy og mascarponekrem.

Panna cotta er en italiensk spesialitet, som betyr kokt fløte. Dette er en kjapp og enkel dessert å lage. Den trenger bare litt tid på å stivne. Fløte og vanilje toppet med friske fargerike bær.

Makroner er prikken over i-en på hvilket som helst kakefat. Rosa makroner med pasjonsfruktcurd er nesten et «must» på etasjefatet. Salt karamell er heller ikke dumt.

Det skal være små munnfuller med søtt. Her kan du velge og vrake i «smått godt». Små muffins er perfekt.

Sandwichene lages oftest på lyst brød. Og her er formen viktig. Skorpene skal skjæres bort og de skal deles diagonalt.

Disse vil vekke oppsikt på fatet. Hva er dette for noe? – Sprø kjeksrør med søt, deilig krem, sjokolade og nøtter, eller en salt utgave med blåmuggostkrem.

Se de seks deltakerne i semifinalen lage afternoon tea i 14. episode av Bakemesterskapet.