Hopp til innhold

Ti oppskrifter på mettende, kjøttfri middag

Har du planer om å spise mindre kjøtt i 2015, men veit ikke helt hvordan? Her er ti kjøttfrie oppskrifter du kan begynne med.

Kikert- og søtpotetcurry

Kikert- og søtpotetcurry er en velsmakende gryte. Hvis du lærer deg framgangsmåten, kan du variere med andre typer linser, grønnsaker og kryddere.

Foto: Mari Hult / Vegetarbloggen

Oppskriften på bildet over kommer fra Mari Hult, som driver Vegetarbloggen.

Grønnsaklasagne med linser

Godt krydra grønnsakslasagne med linser
Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Karrikaker med dill

Karrikaker med dill
Foto: Jane H. Johansen / Veganmisjonen

Risotto – en grunnoppskrift

Risotto
Foto: Siri Bjelland Berven / NRK

Med ost og godt smør er risotto en rett i seg sjøl – og i den kan du blande både sopp, asparges, erter og andre grønnsaker.

Falafel i pita med yoghurt- og tahinidipp

Falafel
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Vegansk quiche med tofu, sopp og spinat

Vegansk quiche – pai med sopp og spinat
Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Vegetartaco med falafel og brie

Vegetarisk taco
Foto: TV4

Linse- og grønnsakskaker

Linse og grønnsakskaker
Foto: Erik Bull / NRK

Salat med fersken, pekannøtter og chèvretoast

Fersken- og nøttesalat og brød med geitost
Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR

Aubergineruller

Aubergineruller
Foto: Pernille Wroldsen / NRK