Slik gjør du
Kok linsene møre med hakket hvitløk chili i en kjele med vann. Fjern chilifrøene om du ikke vil ha det for sterkt. Kok hakket selleri og gulrot møre i en kjele med vann. Slå av vannet i begge kjelene og legg i en foodprosessor. Kjør linser, grønnsaker og krydder sammen til en grov farse.
Tilsett potetmel og egg. Kjør raskt sammen.
Teststek en liten kake i steikepanna. Bruk gjerne raps - eller annen vegetabilsk olje. Om den ikke er fast nok, må du tilsette mer potetmel og egg. Stek små kaker i panna og legg over i ildfast form. Om du vil kan du legge over revet ost og du kan strø over ristede nøtter før du steker det i ovnen i 7-8 minutter på 180 °C.
Tips
Serveres gjerne med urte/yoghurtdressing, salat og brød. Dette er også utmerket tilbehør til kjøtt og fisk om du ikke er vegetarianer. Og selvfølgelig en god middagsrett i seg selv!