1. Agurkurt
Små, blå blomster som nappes forsiktig av stilken og flyter flott på overflaten av supper og drikke.
2. Hestehov, tusenfryd og kløver
Superenkel rett med reker, forvellet blomkål, rødløk og rømme. Og blomster, da.
3. Oregano og gressløk
Hvis du lar urtene stå litt «for lenge», får de blomster. Plukk av og spis – de smaker ikke helt det samme som de grønne urtebladene, men er dertil penere å se på.
4. Fioler
Kan du se maten under pynten? Uansett, smaken av fioler skal minne om myk lavendel, og passer utmerket til lam.
5. Dill og blomkarse-blader
Hvis du dyrker dillen litt tålmodig, får den til slutt en vakker krone eller skjerm på toppen. Den er, sammen med blomkarsens blader, svært dekorativ.
6. Ramsløk, løkurt og åkerkål
Både nesler og ramsløk hører forsommeren til. Vanligvis er det ramsløkens blader vi spiser, men dersom den får stå, kommer det hvite, pene blomster mellom bladene.
7. Blomkarse – blomstene
Gule, røde, oransje – og svært dekorative.
8. Erteblomster
Blomstene kommer først, sukkerertene etterpå. Husk å ikke spis alle blomstene på planten – da kommer det ingen erter!
9. Syre
Syre, syreblader, gauksyre eller engsyre. Den er grønnest og best om våren, men kan også plukkes utover sommeren.
10. Syriner
Jepp, de kan spises. Syriner kan brukes til å lage ulike drikker av, eller rett og slett legges på kaka – bryllupskaka!