Salat med lam, ertekrem og fioler

Under parmesan, fioler, sukkererter og ertekrem ligger tynne skiver lammefilet.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Lammefilet med fioler og ertekrem

Blomster i maten er mat for sjelen. Smaken av fioler minner om myk lavendel og passer utmerket til lam.

Slik gjør du

Del ytrefileten i to. Salte og pepre kjøttet godt. Stek det i tørr grillpanne et par minutter på hver side. Løft det ut og la det hvile i cirka 10 minutter.

Hell varmt vann over ertene, så de tiner. Miks avokado med grønne erter i en blender eller med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Ha sukkerertene kjapt i kokende vann, 30 sekunder er nok. Avkjøl i kaldt vann.

Skjær kjøttet i tynne skiver og legg dem på et fat. Ha på skjeer med grønn ertekrem, sukkererter og høvlet parmesan. Strø over fioler. Avslutt med litt olivenolje og balsamicoeddik.

Tips

Strø gjerne fioler, roser, karse, rødkløver, tagetes, ringblomster og kornblomster over sommerens retter. Men vær nøye med at de er økologisk dyrket.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE