Salat med reker, blomkål og blomster

Hestehov og tusenfryd topper salaten med blomkål og reker.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Salat med reker, blomkål og blomster

Blomster i maten er mat for sjelen. Dryss roser, karse, rødkløver, tagetes, ringblomster og kornblomster over sommerens retter. Men vær nøye med at de er økologisk dyrket.

Slik gjør du

Skrell rekene. Kok opp eddik, sukker og vann. Legg i dillen og hell det over rekene. Avkjøl.

Del blomkålen i små buketter. Slå kokt saltet vann med revet sitronskall over blomkålbukettene. La det trekke i ett minutt. Sil av vannet.

Server lunkne blomkål med reker. Dryss over rødløk, dill, blomster, kløver og rømme. Smak til med salt og pepper.

Tips

Urtenes blomster har ofte en mildere smak enn selve bladene. Bladene kan godt legges i maten, mens blomstene gjør seg best på toppen.

I denne oppskriften snakker vi om friske blomster. Å spise friske hestehovblomster i små mengder noen få ganger i året, er ikke farlig. Kilde den svenske giftinformasjonssentralen.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE