Slik gjør du
Hell eplejuicen over gammelosten og la det trekke inn, helst over natten.
Kok potetene møre i godt saltet vann, såpass salt at det smaker salt. Ha også hvitløkfeddene og laurbærbladene i vannet. Hell av vannet, og plukk ut hvitløken og laurbærbladene. La potetene avkjøle seg litt, før du kutter dem i fire.
Rett før servering blander du potetene med i rørossmør i tynne skiver, gammelosten, vårløken og godt med urter på toppen.
Posjert egg
Kok opp vannet med eddiken. Kakk alle eggene i en bolle. Samtidig som det koker i vannet rører du med jevne bevegelser rundt i vannet.
Ta ut vispen og hell i eggene. Når alle eggene er i drar du kjelen av platen. La eggene ligge i vannet til eggehviten har satt seg, men de fortsatt er myke inni. Da tar du de opp av vannet. Ha godt med maldonsalt, pepper og olivenolje på, før du legger eggene på potetsalaten.
Hvis du ikke skal bruke eggene med en gang, kan du legge de rett i isvann når de er ferdig, og varme de opp i litt olivenolje når du skal bruke dem!
Potetchips
Kutt potetene i tynne skiver på mandolin eller med potetskreller. Legg de så i kaldt rennende vann i ti minutter, rør i de iblant. Ta potetskivene opp av vannet og tørk godt av dem.
Varm oljen opp til cirka 160 grader. Prøv en skive først for å teste temperaturen. Rør og snu på potetskivene hele tiden når de er i oljen, så de får en jevn gyllen farge. Ta dem opp av oljen med en hullsleiv av metall når de er sprø. Legg chipsen rett på pappir, og strø et tynt lag med salt og pepper på med én gang.
Pynt med chipsene på toppen av potetsalaten.
Smørstekt vårløk
Kutt det nederste (den lyseste delen) på vårløken i små staver. Sett en panne på middels varme, ha smøret i panna.
Ha vårløken i når smøret har smelta og begynner å «putre». Stek den gyllen på begge sider. Smak til med salt og litt saft fra sitronen. Legg stavene pent rundt i potetsalaten.
Tips
Les også: