NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Carpaccio på kalv med rødbeter og dill

Kjøttet er bare stekt på kanten og smaksatt med salt. Tynne skiver kalvekjøtt, rødbeter, polkabeter og blomster fra dill.

Foto: Eva Robild / SVT

Carpaccio på kalv med rødbeter og dill

Kokte rødbeter og polkabeter servert med carpaccio av kalv. Oppskrift fra Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen.

Slik gjør du

Stek kjøttet i en veldig varm panne uten fett. Stek den på alle kanter. Gni den inn med grovt salt etterpå. La kjøttet ligge et kvarter, og tørk så av saltet. Oppbevar kjøttet i plastfolie i kjøleskap.

Vask og kok betene i rikelig med vann, sammen med krondill. Legg til side en polkabete og en krondillblomst til bruk til pynt. Skjær polkabeten i syltynne skiver og legg skivene i iskaldt vann.

Når betene er møre (test med en gaffel eller kniv) tas de opp og legges i en skål med kaldt vann. La dem ligge i det kalde vannet i cirka ett minutt, og skrell betene med fingrene.

Skjær betene i grove biter, og legg dem i en skål. Press sitronen, og ha noen dråper rapsolje over betene.

Skjær kjøttet i tynne skiver, og legg på serveringsfat. Legg på betene. Pynt med kapers, blomkarse, krondill og pepper. Press gjerne mer sitron over tallerkenen, og drypp over litt kaldpresset rapsolje.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT