Carpaccio på kalv med rødbeter og dill

Kjøttet er bare stekt på kanten og smaksatt med salt. Tynne skiver kalvekjøtt, rødbeter, polkabeter og blomster fra dill.

Foto: Eva Robild / SVT

Carpaccio på kalv med rødbeter og dill

Kokte rødbeter og polkabeter servert med carpaccio av kalv. Oppskrift fra Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen.

Slik gjør du

Stek kjøttet i en veldig varm panne uten fett. Stek den på alle kanter. Gni den inn med grovt salt etterpå. La kjøttet ligge et kvarter, og tørk så av saltet. Oppbevar kjøttet i plastfolie i kjøleskap.

Vask og kok betene i rikelig med vann, sammen med krondill. Legg til side en polkabete og en krondillblomst til bruk til pynt. Skjær polkabeten i syltynne skiver og legg skivene i iskaldt vann.

Når betene er møre (test med en gaffel eller kniv) tas de opp og legges i en skål med kaldt vann. La dem ligge i det kalde vannet i cirka ett minutt, og skrell betene med fingrene.

Skjær betene i grove biter, og legg dem i en skål. Press sitronen, og ha noen dråper rapsolje over betene.

Skjær kjøttet i tynne skiver, og legg på serveringsfat. Legg på betene. Pynt med kapers, blomkarse, krondill og pepper. Press gjerne mer sitron over tallerkenen, og drypp over litt kaldpresset rapsolje.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT