Glem svidde pølser og tørre koteletter. Både rød fisk, hvit fisk og skalldyr blir herlig sommermat når råvarene får følge av grillsmaken.
Aluminiumsfolie eller ei ekstra tett grillrist kan være gode hjelpemidler for en fiskegrillmester, hvis du da ikke vil gå for en av oppskriftene hvor fisken legges hel over glørne.
Bildet øverst i artikkelen kommer fra en tidligere sesong Sommeråpent på NRK. Sverre Sætre bruker masse grovt salt under laksen når den grilles, og har et tips til hvordan du takler at fisken har ulik tykkelse:
Han skjærer litt av det tykkeste stykket og legger oppå det tynne. På den måten blir fiskestykket jevnere, og dermed likt stekt over det hele.
Grillede sjøkreps
Grillrøykt makrell med syltet rabarbra
Grillet sild med grønne jordbær
Krabbeklør på grillen
Grillet kveitekotelett
Grillet og einerrøykt makrell med sitron og bacon
Grillet laks med ost
Grillet fisk med nellik og fruktsalat
Tre sauser til grillmaten
- OPPSKRIFT: Grillet tunfisk med mangosalsa
- OPPSKRIFT: Mango- og chili-mojo
- OPPSKRIFT: Sweet chili sauce
- OPPSKRIFT: Tomat- og vaniljemarmelade
- Flere oppskrifter fra Stig Juelsen