Video Andreas Viestad griller makrell

Fisken blir hardt behandlet på grillen. Det gjelder å ikke steke for lenge.

Grillet og einerrøykt makrell med sitron og bacon

Kombinasjonen av røyking og grilling er en metode som passer perfekt til feit fisk som makrell. Den tåler også kraftig tilbehør som bacon. I tillegg til å gi smak beskytter baconet fiskeskinnet, så det ikke revner. Andreas Viestad tilbereder makrellen i Sommeråpent.

Slik gjør du

Tenn en kulegrill – fordel kullet slik at du får en varm og en mindre varm sone. Gni fisken med rikelig med salt og pepper, både på skinnet og inne i buken. Surr hver fisk med to skiver bacon, og stikk sitronskiver inn under baconet.

Grill fisken i en fiskeklype på en varm grill til baconet er sprøtt, men fisken fortsatt ikke er helt gjennomstekt.

Legg fisken til side på grillen, legg einer på det varme kullet og sett på lokket. La fisken røyke i 5 til 7 minutter til den flaker seg villig når du pirker i den.

Kilde: Andreas Viestad i Sommeråpent 2010