Grillet kveite med asparges

Grillet kveite med asparges, parmesan og ristede pinjekerner.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Grillet kveitekotelett

Kveite og asparges trives godt på grillen.

Slik gjør du

Gni kveitekotelettene inn med salt, pepper og olje. Legg kotelettene på en varm grill og la de ligge stille til de har fått skikkelige grillstriper, 2-3 minutter. (Det kan være lurt å pensle grillristen med litt olje.) Snu og grill 2-3 minutter på den andre siden. Kveita er klar når fiskekjøttet begynner å løsne fra beinet og du kan dra av skinnet som sitter på sidene. Flytt kotelettene over på et fat. Husk at fisken steker/trekker videre når den får stå å hvile et par minutter. Løsne skinnet forsiktig og dra det av.

Skjær av den nederste trevlete delen på aspargesen. Pensle aspargesen med olje og legg dem på den varme grillen. Snu dem ofte slik at aspargesen blir jevnt grillet. De er klare etter 4-5 minutter. Legg asparges over på en stor tallerken, krydre lett med salt og pepper og riv over rikelig med parmesan. Server kveitekotelett med asparges og dryss over pinjekjerner.

Avslutt gjerne med litt ekstra olivenolje og en sitronbåt til å presse over fisken.

Tips

Se også: Lises grilltips

Se også: Alle oppskriftene fra Lise Finckenhagen

Kilde: Lise Finckenhagen