Slik gjør du
Start gjerne dagen i forveien med å lage marinaden, slik at smaken får satt seg skikkelig.
Marinade
Skrell hvitløken og finhakk feddene.
Riv ingefærroten og ha dette i en blender med resten av ingrediensene.
Kjør til den blir glatt og hell over på et glass.
Thaikrydret kylling
Skjær kyllingfileten i fine strimler legg den i en plastpose og hell over marinaden. Ved å bruke en platpose til marineringen trenger du ikke så mye marinade. Blir det marinade til overs er det bare å la den bli igjen på glasset. Den holder seg en god stund.
La kyllingen trekke smak i minst to timer.
Finhakk sjalottløken og fres den i oljen.
Tilsett risen og hell over vannet.
Kok til væsken har trukket inn i risen.
Sett en wok eller stekpanne på en varm plate og ha i kyllingfiletene.
Når den har fått en jevn gyllen farge tilsetter du kokosmelken og lar det koke til det tykner. Smak til med salt.
Mens kyllingen nærmer seg serveringstidspunktet finkutter du salaten så fint som mulig. Dryss over litt salt og pepper.
Anrett som på bildet over.