Thaikrydret kylling

Gryterett med spennende asiatisk krydder. Ingefær, chili og østerssaus gir smak til thaikrydret kylling.

Foto: Stig Juelsen

Thaikrydret kylling

Marinert kylling med krydder fra Thailand, eller thaikrydret kylling. Ingefær, hvitløk og chili er grunnkrydderet. La gjerne kjøttet ligge i marinaden over natten.

Slik gjør du

Start gjerne dagen i forveien med å lage marinaden, slik at smaken får satt seg skikkelig.

Marinade

Skrell hvitløken og finhakk feddene.
Riv ingefærroten og ha dette i en blender med resten av ingrediensene.
Kjør til den blir glatt og hell over på et glass.

Thaikrydret kylling

Skjær kyllingfileten i fine strimler legg den i en plastpose og hell over marinaden. Ved å bruke en platpose til marineringen trenger du ikke så mye marinade. Blir det marinade til overs er det bare å la den bli igjen på glasset. Den holder seg en god stund.
La kyllingen trekke smak i minst to timer.

Finhakk sjalottløken og fres den i oljen.
Tilsett risen og hell over vannet.
Kok til væsken har trukket inn i risen.
Sett en wok eller stekpanne på en varm plate og ha i kyllingfiletene.
Når den har fått en jevn gyllen farge tilsetter du kokosmelken og lar det koke til det tykner. Smak til med salt.

Mens kyllingen nærmer seg serveringstidspunktet finkutter du salaten så fint som mulig. Dryss over litt salt og pepper.
Anrett som på bildet over.

Kilde: Stig Juelsen