Slik gjør du
Klargjer alltid alle råvarene før du begynner.
Marinade
Bland alle ingrediensane knytt til marinaden til ein glatt krydderpasta.
Gni og bland godt kyllingbitane i krydderblandinga.
Marinar i plastpose over natta.
Saus
Varm olja i ein wok og steik løk, kvitløk, ingefær og chili til alt er godt steikt.
Tilsett all malt krydder. Fres i nokre minutt til.
Hell i ein skvett vatn viss kryddera begynner å brenne.
Røyr inn tomatpuré og tomatar og la det koke i sausen i ca. 20 minutt.
Tilsett yoghurt, sukker og nøtter.
Bland sausen, slik at den blir glatt og jamn. La den koke i nokre minutt til.
Smak til med salt.
Kyllingen
Grill eller steik kyllingbitane.
Tilsett kyllingbitane i sausen og dryss nokre nøtter på toppen.
Server med ris og nan-brød.
Tips
Gøy å vite: Tikka betyr kjøtt utan bein. Garam betyr heit. Masala betyr blanding.