Tikka masala med kylling servert i en skål som står på en fargerik brikke. Retten er pyntet med grønn og rød chili.

Chicken tikka masala er ein britisk-indisk matrett. Den består av kyllingbitar i krydra saus med tomat og yoghurt eller fløyte.

Foto: Douglas Gracias / SVT

Kylling tikka masala

Denne fantastisk gode retten er faktisk oppfunnen i Storbritannia. Det blir sagt at ein kokk berga tørr kylling med å piske opp ein mild indisk saus med yoghurt. Den blei så populær at han spreidde seg over heile Storbritannia og deretter resten av verda.

Slik gjør du

Klargjer alltid alle råvarene før du begynner.

Marinade

Bland alle ingrediensane knytt til marinaden til ein glatt krydderpasta.

Gni og bland godt kyllingbitane i krydderblandinga.

Marinar i plastpose over natta.

Saus

Varm olja i ein wok og steik løk, kvitløk, ingefær og chili til alt er godt steikt.

Tilsett all malt krydder. Fres i nokre minutt til.

Hell i ein skvett vatn viss kryddera begynner å brenne.

Røyr inn tomatpuré og tomatar og la det koke i sausen i ca. 20 minutt.

Tilsett yoghurt, sukker og nøtter.

Bland sausen, slik at den blir glatt og jamn. La den koke i nokre minutt til.

Smak til med salt.

Kyllingen

Grill eller steik kyllingbitane.

Tilsett kyllingbitane i sausen og dryss nokre nøtter på toppen.

Server med ris og nan-brød.

Tips

Gøy å vite: Tikka betyr kjøtt utan bein. Garam betyr heit. Masala betyr blanding.

En indisk rett som egentlig ikke er indisk. Men den er veldig god.

En indisk rett som egentlig ikke er indisk. Men den er veldig god.

Kilde: Malin Mendel frå TV-serien «Verdens beste curry»/SVT