Slik gjør du
Salt kyllingbrysta og låra på begge sider, la stå i cirka 10 minutt.
Legg dei salta kyllingbrysta og låra i ei eldfast form.
Hell i olje slik at kyllingen nesten er dekt. Ha heile timiankvister i olja.
Bruk eit steiketermometer i eit kyllingbryst, og steik på 120 grader til innvendig temperatur er 58 grader.
Ta ut kyllingbrysta og flytt termometeret til eit lår og hald fram med å steike til den indre temperaturen på låra når 70 grader.
Rett før servering steiker du lår og bryst på skinnsida i ei panne med smør.
Steik til skinnet blir sprøtt og har ein gyllenbrun farge.
Sjyen
Steik kyllingskroget i omnen på 225 grader i cirka 20 minutt til det er fint steikt.
Grovhakk løk, purre og fennikel.
Steik løk, purre og fennikel i ei gryte med litt olje.
Tilset det steikte kyllingskroget og nokre kvistar timian i gryta med grønsakene.
Ha i vin og kyllingbuljong – kok opp.
Skum av sjyen under koking og la den redusere til cirka ein tredel.
Sil sjyen gjennom ein fin sil over i ei rein gryte.
Smak til med salt og kvitvineddik.
Sjy kokt på kylling gir ein saus som verkeleg løftar middagen. Superenkel å lage, men smakar som eit heilt dagsverk på kjøkkenet.
Tips
Perfekt til denne retten er kålknutar med innbakt sopp, løk og ris.