Hopp til innhold
Eplekake i stekepanne

Eplekake i stekepanne med pisket krem.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Tarte tatin – eplekake – i stekepanne

Endelig har Tareq Taylor funnet fram til en oppskrift på kake som han kan steke på en stekepanne. Altså uten stekeovn. Han steker en variant av eplekaken tarte Tatin på en vedovn ute.

Slik gjør du

Kakebunn

Smelt smøret i en stor stekepanne som du har et lokk som passer til. La smøret avkjøles litt.

Visp egg og sukker luftig. Tilsett alle de tørre ingrediensene og etterpå har du i smøret. Rør alt sammen til en smidig røre og hell røren i stekepannen du smeltet smøret i. Sett på lokket og stek bunnen på ovnen på middels høy varme. På min ovn passer 5 av 9 godt. Stek til kaken har satt seg og kjennes ferdig. Det tar ca. 12-15 minutter. Unngå å løfte på lokket eller flytte på stekepannen mens bunnen stekes.

Vipp kaken ut av stekepannen ved hjelp av lokket. Om bunnen er for mørk, så skjæres det av.

Fyll

Ha smøret i stekepannen som du brukte til kakebunnen. Strø over sukker.

Skjær eplene i skiver eller båter og legg dem i et fint mønster på smøret og sukkeret i stekepannen. Dryss over grovhakkede mandler. Sett stekepannen på ovnen, denne gangen på høy varme. La eplene koke i smør og sukker til de blir karamellfarget.

Legg kakebunnen over eplene med den ustekte siden ned. Ta stekepannen av varmen og la den avkjøles før den snus over på et serveringsfat. Hvis eplene henger fast i stekepannen skal den varmes forsiktig på ovnen til den slipper.

Eplekaken serveres med vispet krem eller iskrem.

Tips

Vil du ha flere oppskrifter på eplekake? Prøv enkel eplekake, eplekake med vaniljefyll og nøtter fra Lise Finckenhagen eller eplekake uten deig (glutenfri).

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT