Tartar à la Provençal

Nyhakket oksetartar på sprøtt landbrød er et delikat smørbrød.

Foto: DR

Tartar à la provençal

Et tartarsmørbrød er en klassiker. Dette er en litt annerledes blandet utgave, med smak av det provençalske kjøkken. Tartaren serveres ikke på rugbrød, men på ristet landbrød i oppskriften fra brødrene Price.

Slik gjør du

Tartar

Rør alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper. Server tartar på en skive sprøstekt landbrød med topper av basilikummajones og pynt eventuelt med rødbetespirer eller friske basilikumblader

Basilikummajones

Skyll og tørk basilikumen. Blend den med oljen i ca. 8–10 minutter. Sil oljen gjennom en finmasket sikt.
Pisk eggeplommer, dijonsennep, sherryeddik, salt og pepper sammen. Tilsett langsomt basilikumoljen mens det piskes. Dette kan gjøres i en mikser, blender eller med håndkraft. Hvis majonesen ikke virker tykk no tilsettes litt mer nøytral olje. Smak til med ekstra salt, pepper, sitronsaft og litt revet hvitløk.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR