NRK Meny
Syltede appelsiner og nøtter i honning

En vellagret ost, marmelade, nøtter og honning er en god kombinasjon.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Syltede appelsiner og nøtter i honning

Ost og vin på terrassen i sommervarmen? Appelsinmarmelade med mandler og hasselnøtter i honning er godt til behør til god, kraftig ost.

Slik gjør du

Appelsinmarmelade
Riv skallet på halvparten av appelsinene. Mandlene skal skoldes og grovhakkes.

Skrell appelsinene og skjær dem i terninger. Ha appelsinene i en gryte sammen med litt vann, revet appelsinskall, mandler og sukker. La det koke på svak varme til marmeladen har tyknet.

Du kan eventuelt vente med å ha i mandlene til de ti siste minuttene.

Ha appelsinmarmeladen på sterile glass som ev. er skylt i litt atamon for å forlenge holdbarheten. Sett lokk på glassene med en gang og sett dem mørkt og kjølig. Etter at glassene er tatt i bruk skal det stå i kjøleskapet.

Nøtter i honning
Hasselnøttene legges på en stekepanne i ovnen og ristes ved 150 °C i ca. 10-15 minutter, eller til skallet kan gnis av med et kjøkkenhåndkle.

Ha avkjølte nøtter i en skål og dekk dem med flytende honning.

Spis nøttene til en god, kraftig ost eller bruk dem i desserter eller frokosten med yoghurt og oppskåret frukt.

Tips

Flere oppskrifter: Spanske fristelser

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Spanske fristelser/DR