Gambas pil pil - reker i hvitløk og chili

Når chilien legges hel i formen, kan den tas ut når den har gitt nok smak til rekene.

Foto: FRA TV-SERIEN «SPANSKE FRISTELSER» / DR

Reker i hvitløk og chili - gambas pil pil

Fresende varme reker, eller scampi, med hvitløk. Herligheten bør serveres med ferskt godt brød, slik at du får med deg all sausen i hver krik og krok av panna.

Slik gjør du

Varm olje i en gryte, nok til at det dekker rekene i formen.

Ha rekene i en ildfast form og hell den varme oljen over sammen med finhakket hvitløk, et par hele chili og godt med paprika og salt.

La rekene syde et par minutter.

Hvis rekene er veldig store kan det være nødvendig å sette fatet på varmen til rekene er helt ferdige.

Spis rekene med godt brød ved siden av.

Tips

Det er vanskelig å få tak i rå reker i Norge. Du kan like gjerne bruke rå scampi.

Mer rekegodt:

Nudler med reker og skjell

Røykte reker med aioli

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Spanske fristelser/DR