Svenske ""potatismunkar" pyntet med jordbær på et strå, ripsbær, blåbær og iskrem.

Svenske potetmunker er noe «alle» liker. Sammen med sesongens bær er det en fulltreffer på dessertbordet.

Foto: Andreas Rydbacken / SVT

Svenske «potatis­munkar»

Potetmunker er en deilig dessert servert med friske bær og iskrem. Desserten er perfekt til våren og sommeren.

Slik gjør du

Oppskriften gir cirka 50 potetmunker.

Mos eller riv poteten.

Løs opp gjæren i vannet og bland inn de andre ingrediensene til en jevn røre.

La heve til dobbel størrelse i cirka 60 minutter.

Ha deigen i sprøytepose (bruk en teskje om du ikke har sprøytepose) og klem ut små kuler i hånden som du først legger i kaldt vann. Legg «kulene» direkte i oljen etterpå (cirka 170 grader), og stek i cirka 1 minutt eller til de er gyllenbrune.

Løft ut kulene og legg dem direkte i sukkerblandingen.

Server umiddelbart, gjerne med friske bær og is.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Hygge i hagen»/SVT