Myslibar

KJAPP OG SØT ENERGI: med Fiken, rosiner, mysliblanding og sjokolade i skjønn forening.

Foto: TONE RIEBER-MOHN / NRK

Superenkel myslibar

Når du trenger rask energi og et kjapt måltid er Lise Finckenhagens myslibar et enkelt og smakfullt alternativ.

Slik gjør du

Kutt vekk den harde stilken på fikenene og grovhakk dem. Hakk sjokoladen.

Kjør fikenene og rosiner sammen til en klebrig masse i en hurtigmikser, tilsett eventuelt 2 ss varmt vann hvis massen virker litt tørr.

Tilsett 1/3 av sjokoladen, mysli og sesamfrø. Kjør massen raskt videre til alt er godt blandet.

Trykk eller kjevl massen jevnt ut til en 1 cm tykk firkant mellom to lag bakepapir.

Smelt resten av sjokoladen og pensle sjokoladen jevnt utover overflaten. Sett myslibaren til avkjøling og skjær den opp i pene biter.

Tips

Myslibarene oppbevares kjølig og holder seg flere uker godt innpakket i plastfolie.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+