Stekte grønne tomater

De røde tomatene med riller på sidene kalles oksehjerte.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Stekte grønne tomater

Bruk kortreiste tomater for å få den beste smaken. Se etter forskjellige sorter i grønnsakdisken. Prøv ut både grønne og røde tomater når de skal stekes.

Slik gjør du

Riv brødet grovt på rivjern.

Skjær chili i skiver. Skjær toppen og bunnen av tomatene. Lag et snitt inn mot midten og fyll på med chili og estragon. Ha salt på begge sider. Dypp undersiden av tomatene i brød og stek i olje med brødsiden ned. Snu tomatene når brødet er gyllent og sprøtt, legg i en klatt smør og knuste hvitløkfedd.

Stek tomatene ferdig i ovnen i 4–5 minutter på 175 grader.

Tips

Flere oppskrifter med tomater i mange farger:

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE