Tomatsalat med allehåndekrem

Tomater med bokhvete og basilikum på en seng av luftig allehåndekrem.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Tomatsalat med allehåndekrem

Tomater med forskjellige farger, form og smak gjør seg godt i denne salaten. Krem med allehånde gir en uventet smak mot de friske tomatene.

Slik gjør du

Legg bokhveten på en stekeplate og stek i ovnen på 130 grader i cirka 20 minutter, til bokhveten er gjennomstekt inn til midten. Drypp over litt olje og dryss på salt.

Visp fløte og crème fraîche hver for seg før du blander dem sammen. Bland inn malt allehånde og smak til med salt.

Del tomatene og smak til med olivenolje, salt og pepper.

Legg tomatene over et lag med allehåndekrem. Dryss over små basilikumblader og ristet bokhvete.

Tips

Flere oppskrifter med tomater i mange farger:

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE