Slik gjør du
Tomatsuppe
Begynn med å skålde tomatane. Skjær eit kryss i botnen av kvar tomat. Kok opp ein liter vatn med salt og kjørvelstilkar. Legg tomatane i vatnet nokre sekund til skinnet tek til å løsne. Legg tomatane i kaldt vatn og dra av skinnet.
Grovhakk løk, kvitløk, chili og fennikel. Fres dette i oliven- eller rapsolje i ein kjele.
Tilset tomatpureen og steik litt til.
Ha i dei hakka tomatane, dei skålda tomatane og buljongen frå skåldinga.
Smak til med salt, pepar og kjørvel.
La det småkoke i femten til tjue minutt og rør suppa til ho er jamn.
Kremost med lakris
Bland kremosten med saft og rive skal frå den halve sitronen og lakrispulver.
Smak til med litt salt og pepar.
Server suppa i bollar. Topp med blandinga av kremost. Pynt med fersk kjørvel til slutt.
Tips
Du kan også toppe suppa med sprøsteikt bacon.
Denne tomatsuppa er ein del av ein «Lakris-trio». Alle oppskriftene finn du her.