Tomatsuppe med lakriskremost og kjørvel.

Fyldig tomatsuppe med fennikel, kjørvel og kremost med lakris.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Tomatsuppe med lakris-kremost

Heimelaga tomatsuppe med spennande smakskombinasjonar. Her får fennikel, kjørvel og lakris danse saman, og dei lagar ein liten fest i munnen.

Slik gjør du

Tomatsuppe

Begynn med å skålde tomatane. Skjær eit kryss i botnen av kvar tomat. Kok opp ein liter vatn med salt og kjørvelstilkar. Legg tomatane i vatnet nokre sekund til skinnet tek til å løsne. Legg tomatane i kaldt vatn og dra av skinnet.

Grovhakk løk, kvitløk, chili og fennikel. Fres dette i oliven- eller rapsolje i ein kjele.

Tilset tomatpureen og steik litt til.

Ha i dei hakka tomatane, dei skålda tomatane og buljongen frå skåldinga.

Smak til med salt, pepar og kjørvel.

La det småkoke i femten til tjue minutt og rør suppa til ho er jamn.

Kremost med lakris

Bland kremosten med saft og rive skal frå den halve sitronen og lakrispulver.

Smak til med litt salt og pepar.

Hvit kremost med lakris i en svart lite bolle.

Kremost med sitron og lakris er kjempegodt til denne suppa.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Server suppa i bollar. Topp med blandinga av kremost. Pynt med fersk kjørvel til slutt.

Tips

Du kan også toppe suppa med sprøsteikt bacon.

Denne tomatsuppa er ein del av ein «Lakris-trio». Alle oppskriftene finn du her.

Et bildecollage av lakrisretter. Lakris er kombinert med tomat, eple og kaffe. Rettene er tomatsuppe, lakriskremost, scones, Eple og lakris ostemasse og lakriskaffe.

Lakristrio – ein rett, ein søt matbit og ein drink.

Foto: Carina Ahlskog og Marika Lytts-Råholm / YLE

Kilde: Ella Grüssner Cromwell-Morgan frå TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE