Syltede grønne tomater

Tomater, solbærblader og sennepsfrø legges lagvis i sylteglass. Det er råsukkeret som gir syltelaken den brune fargen.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Syltede grønne tomater

Umodne tomater får en liten solbærsmak når de har stått et døgn i god, smaksrik lake.

Slik gjør du

Kok sennepsfrøene 2–3 minutter. Knus korianderfrøene i en morter. Skjær tomatene i skiver.

Legg tomatskiver, solbærblader, sennepsfrø og korianderfrøene lag på lag i et sterilisert glass med lokk.

Kok opp eddik, sukker og vann til en lake. Hell laken over innholdet i sylteglasset. Sett det svalt og la det trekke i minst ett døgn.

Tips

  • Hvis du koker sennepsfrøene først gir de mer smak og får en litt mykere konsistens.
  • Smaken på tomatene blir mykere jo lenger de får stå og trekke.

Flere oppskrifter med tomater i mange farger:

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE