Salat med fiken, valnøtter og chèvre Tareq Taylors nydelige, franskinspirerte salat med geitost og søte, sprøstekte fiken er en vinnerkombinasjon.
Pølsesalat Her er en ny vri på pølsemiddagen. Server pølsene i en fargerik salat med karamellisert løk og ananas. Enkelt å lage og lett å like.
Libanesisk fattoush Frisk og fargerik Fattoush-salat. Fattoush betyr «bondesalat». Denne fargeklatten består av grønnsaker, frukt og pitabrød. Og kanskje blir du kjent med det syrlige og viktige krydderet sumak for første gang.
Mimosasalat Alle ingrediensene i salaten er revet eller hakket og legges lagvis i en form. Server mimosasalaen som en forrett, lunsj eller som et innslag på koldtbordet.
Purretornado Purre er lekkert tilbehør til fisk, kylling eller kalkun som både smaker godt og har mye kostfiber og vitaminer. Den blir ekstra festlig når du snurrer den opp som en tornado.
Salat Nicoise med norsk røkt makrell Reneé Fagerhøi lager en norsk variant av den franske salaten og bruker røkt makrell i stedet for tunfisk.
Asiatisk buddha bowl med frisk vinaigrette Asiatisk og sunn salat med ingefærvinaigrette. Her får du Charlotte Nilsens oppskrift på en rask og god «buddha bowl» for én person.
Lun salat med laks Tareqs herlige laks fra «Hygge i hagen» med vårens tidlige grønnsaker. Den serveres med en klatt yoghurt og masse kjærlighet.
Kyllingsalat med marinert rødløk En mettende salat med noe sprøtt, noe mykt, noe friskt og noe søtt. Kyllingsalaten serveres med dressing på crème fraîche.
Ørret med asiatiske smaker Lise Finckenhagen lager fisken med paprika, gulrot og brokkoli, men du kan godt bruke asparges, bønner, blomkål, squash, sukkererter og sopp i stedet.
Samisk festmåltid Har du lyst å gjøre noe ekstra ut av middagen i helga? Da kan du prøve flatbiff av rein med reinhaler.
Spagetti bolognese Denne klassikeren har mange varianter. Det sies at sausen har sitt opphav i nærheten av Bologna. En italiensk ragù, eller kjøttsaus, skal koke lenge. Da blir den best.
Myke fylte horn Disse myke hornene er veldig gode som formiddagsmat eller som turmat. Du kan variere fyllet med for eksempel litt pizzasaus eller pesto, bruk det du finner i kjøleskapet ditt.
Eltefritt frokostbrød Bland sammen brøddeigen om kvelden. La den stå under plast til neste morgen. Stek brødet og du har ferskt brød til frokosten.