Laster innhold, vennligst vent..
Ribbe og potetsnø

Ribbe med sprø svor, medisterpølser, potetsnø og bacon.

Foto: Fra Kvelden før kvelden 2015 / NRK

Sprøstekt ribbe med potetsnø og ribbesjy

Den tradisjonelle ribben med sprø svor og ribbesjy fra kokken i Kvelden før kvelden, Christopher Davidsen. Han presser potetene gjennom en sikt og serverer dem med baconsmør.

Slik gjør du

Sprøstekt ribbe

Legg ribben i saltlake i minimum ett døgn.

Sørg for å tørke den godt når du tar den ut av laken. Strø på litt fint salt på begge sidene, og kvern pepper på kjøttsiden. Legg ribben med svorsiden ned i en form. Ha i vannet, dekk med aluminiumsfolie. Sett ribben midt i forvarmet ovn på 180 grader i 90 minutter. Ta av en bit svor og sjekk om den er mør. Hvis den ikke er mør må ribben dampes lengre. Når svoren er gjennomkokt, er ribben klar til steking.

Snu ribben slik at svoren er opp, og la den hvile. Legg en dyp tallerken/skål (eller lignende) under ribben. Ha i løk, gulrot, hvitløk og stjerneanis. Stek ytterligere 1 time på 190 grader. Sørg for å øse kraften over ribben i ny og ne.

Skru opp temperaturen til 220 grader og stek ytterlige 20 minutter. Sørg for å få flyttet ribben opp og ned i ovnen. Hold et øye på ribben, og vær tålmodig.

Potetsnø med baconsmør

Kutt bacon i terninger, og stek i panne. Når det begynner å bli sprøtt, har du i smør.

Kok potetene møre i vann, sil og tørk godt i en kasserolle. Press potetene gjennom en sikt, og topp med baconsmør.

Ribbesjy

Kok ned kraften. Smak til med soya, salt og pepper. Sil sausen. Jevn sausen med meljevning, og pisk inn litt saltet smør.

Kilde: Christopher William Davidsen i Kvelden før kvelden 2015