En skål med salat, biff, pistou og krutonger.

Salatbolle med biff, pistou og krutonger.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Søramerikansk pistou

Pistou er en kald saus basert på urter, nøtter og syre. I denne oppskriften er det koriander, pistasj og lime. Anders Samuelsson servere pistou med biff, salat og krutonger.

Slik gjør du

Søramerikansk pistou

Ha pistasjnøtter og hvitløk i en morter og knus det til en røre. Tilsett oljen dråpe for dråpe. Vend inn finhakket koriander, limesaft og revet limeskall. Smak til med salt og pepper.

Servering

Del biffen i porsjonsstykker. Stek biffen. Ha på salt og pepper. Skjær det stekte kjøttet i strimler.

Server det strimlede kjøttet med en stor skje pistou, salat og krutonger.

Tips

Tre forskjellige sauser

Tre kalde sauser til biff, fra venstre: Estragonemulsjon, pistou og ponzu.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE