Slik gjør du
Fransk estragonemulsjon
Varm oljen til 60 grader. Bruk blenderen og miks oljen med estragon og spinat i et par minutter. Sil av oljen og la den avkjøles.
Finhakk sjalottløk og fres den myk i en skvett olje. Hell på eddik og kok til eddiken har kokt inn i løken. Avkjøl.
For at olje og egg skal emulgere er det viktig at de har samme temperatur.
Ha egget i en smal og høy bolle og tilsett avkjølt olje og løk. Kjør sammen med stavmikseren, fra bunnen og opp, til en tykk saus.
Smak til med salt, pepper, worcestersaus og eventuelt litt mer syre.
Servering
Skjær biffen i porsjonsstykker. Stek den i grillpanne til ønsket temperatur. Server biffen med estragonemulsjon og friterte pommes frites.
Tips
- Oppskrift: Søramerikansk pistou
- Oppskrift: Asiatisk ponzu