Tallerken med biff, brokkoli, pommes frites og en kopp saus.

Estragonemulsjon, blandingen av olje og egg, kan også kalles estragonmajones.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Fransk estragonemulsjon

Sausen minner om en vanlig bearnaise, men forskjellen er at estragonemulsjonen ikke skjærer seg så lett. Anders Samuelsson serverer den til biff og pommes frites.

Slik gjør du

Fransk estragonemulsjon

Varm oljen til 60 grader. Bruk blenderen og miks oljen med estragon og spinat i et par minutter. Sil av oljen og la den avkjøles.

Finhakk sjalottløk og fres den myk i en skvett olje. Hell på eddik og kok til eddiken har kokt inn i løken. Avkjøl.

For at olje og egg skal emulgere er det viktig at de har samme temperatur.

Ha egget i en smal og høy bolle og tilsett avkjølt olje og løk. Kjør sammen med stavmikseren, fra bunnen og opp, til en tykk saus.

Smak til med salt, pepper, worcestersaus og eventuelt litt mer syre.

Servering

Skjær biffen i porsjonsstykker. Stek den i grillpanne til ønsket temperatur. Server biffen med estragonemulsjon og friterte pommes frites.

Tips

Tre forskjellige sauser

Tre kalde sauser til biff, fra venstre: Estragonemulsjon, pistou og ponzu.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE