Grillet asparges med honning- og sennepsdressing Så enkelt og så godt! Grillet asparges med en god dressing, sitron og revet parmesan er sommerens beste tilbehør.
Enkel tzatziki Tzatziki er består av tykk yoghurt og agurk. Lettvint å lage og passer til utallige retter. Nydelig som tilbehør til hjemmelaget focaccia, også godt til kjøtt- og fiskeretter, salater og som dipp til snacks.
Fransk estragonemulsjon Sausen minner om en vanlig bearnaise, men forskjellen er at estragonemulsjonen ikke skjærer seg så lett. Anders Samuelsson serverer den til biff og pommes frites.
Asiatisk ponzu Ponzu er en soyabasert kald saus fra Asia. Den er ganske kraftig, men du trenger ikke så mye. Anders Samuelsson serverer den til biff tataki.
Søramerikansk pistou Pistou er en kald saus basert på urter, nøtter og syre. I denne oppskriften er det koriander, pistasj og lime. Anders Samuelsson servere pistou med biff, salat og krutonger.
Pico de gallo og avokadokrem Pico de gallo er en supergod salsa som du lager i en fart. Den består av noen få ingredienser.
Tre lags dipp og vårens grønnsaker Ta en titt i grønnsakdisken og velg dine favoritter blant vårens grønnsaker. Her får du tre oppskrifter på gode dipper som du legger lag på lag.
Asiatisk buddha bowl med frisk vinaigrette Asiatisk og sunn salat med ingefærvinaigrette. Her får du Charlotte Nilsens oppskrift på en rask og god «buddha bowl» for én person.
Bacon- og jalapeñosmørbrød med salsa Familien Nordin lager et ostesmørbrød med tre sorter ost, bacon og jalapeño. Smørbrødet serveres med syrlig salsa ved siden av.
Bønner, linser og kikerter inntar norske kjøkken Bønner, linser og kikerter er sunt, godt og veldig billig. Nordmenn har virkelig åpnet øynene – og munnen – for denne belgfrukten. De siste årene har salget økt kraftig, og vi byr på de gode rettene. Av Ingvill Bjorland
Sukkerkringler Saftige og lubne kringler penslet med smør og dyppet i sukker. Kanskje ikke så rart at dette er barnas favoritt?
«Pulled chicken» Kjøtt som har ligget lenge i marinering og så i timevis på grillen blir bare helt nydelig mørt. Lise Finckenhagen gir deg oppskrift på egen kryddermiks. Hun legger kyllinglårene i eplemost den siste timen på grillen.