Tiril Eckhoffs eksotiske havregrøt

Havregrøt med blåbær, frukt, cottage chese, valnøtter og chiafrø.

Foto: Kristin Hjelstuen

Eksotisk havregrøt fra Tiril Eckhoff

Skiskytter Tiril Kampenhaug Eckhoffs vanlige frokost hjemme er havregrøt. Grøten toppes med frosne bær, cottage cheese, chiafrø, valnøtter eller frukt for å få den litt eksotisk.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Ha havregryn, vann og melk i en kjele. Kok opp og tilsett litt salt og vaniljesukker. Kok ferdig.

Mot slutten tilsettes frosne blåbær, så de tiner. Deretter kan man tilsette litt cottage cheese, noen chiafrø, valnøtter og/eller frukt for å få det litt eksotisk.

I forbindelse med VM i skiskyting i Oslo 2016 har matblogger og skiskytter Kristin Hjelstuen henta inn favorittoppskriftene til flere norske skiskyttere. Oppskriftsserien publiseres de første ukene i mars.

Kilde: Tiril Kampenhaug Eckhoff og Kristin Hjelstuen/Spis og yt