Fanny Horn Birkelands favorittpizza

Pizza med marinert kylling, ananas og cashewnøtter.

Foto: Kristin Hjelstuen

Fanny Horn Birkelands favorittpizza

Pizza med marinert kylling, ananas og cashewnøtter er favoritten til skiskytter Fanny Horn Birkeland.

Slik gjør du

Oppskriften gir to bakeplatepizzaer.

Pizzadeig

Deigen eltes for hånd eller i brødbakemaskin. Når deigen er ferdig eltet deler du den i to, og kjevler den ut til to rektangulære bunner (like store som en bakeplate). Legges på bakeplate med bakepapir for heving i 30-45 minutter.

Pizzafyll og pizzasaus

Mens deigen hever, lager du fyllet som består av tomatsaus og marinert kylling. Del kyllingfiletene i ganske små biter. Putt dem i en plastpose sammen med 2 ss olje, 1 ss sweet soyasaus, 1 ss sweet chilisaus og 1 ts grillkrydder. Kyllingbitene blandes godt i marinaden. La posen med de marinerte kyllingbitene ligge på kjøkkenbenken mens du lager sausen.

Miks ingrediensene til sausen godt med en stavmikser eller for hånd. Deretter skal den marinerte kyllingen stekes. Stek på relativet høy varme, men ha bare oppi 1/3 av kyllingen om gangen. Ha litt olje i pannen og rør kyllingen hele tiden. Kjøttet skal ikke gjennomstekes, bare bli så vidt hvit utenpå. Legg kyllingbitene i en bolle etter steking.

Når alt kjøttet et stekt, har du i 2 ss sweet chilisaus og 2 ss sweet soyasaus. Røres godt sammen.

Nå er deigen ferdig hevet. Forvarm ovnen til 250 grader. Fordel sausen utover de to pizzabunnene. Legg på kyllingbitene, ananas og cashewnøtter. Dryss over pizzaosten. Stek en og en pizza på nederste rille i ovnen i cirka 10-12 minutter.
Server med rucolasalat!

I forbindelse med VM i skiskyting i Oslo 2016 hadde matblogger og skiskytter Kristin Hjelstuen henta inn favorittoppskriftene til flere norske skiskyttere. Oppskriftsserien ble publisert de første ukene i mars 2016.

Kilde: Fanny Horn Birkeland og Kristin Hjelstuen/Spis og yt