Hopp til innhold

Gi beng i datoen på melken, bruk hver deilige dråpe

Vi feirer verdens melkedag med herlige oppskrifter på melk. Gi beng i datoen på kartongen, melken kan være holdbar lenge etterpå. Bruk hver dråpe, så lenge melken er god. Det er klokt, økonomisk og smaker helt nydelig.

Blomkålsuppe

Har du melk i kjøleskapet som har gått ut på dato? Ikke hell den i vasken før du har lest disse oppskriftene.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Melk er blant de matvarene vi kaster mest av. Hovedgrunnen er at produktene er «utgått på dato». Men nå vet vi bedre, så ikke hell den ut, nyt den i stedet.

Lukter og smaker melken ok, er det bare å bruke den. Den er perfekt til grøt, supper, sauser, vafler, drikke, pannekaker eller bakst - eller frys den.

Bakst og søtt

Har melken god lukt og smak? Bruk den i baksten.

Varme og kalde grøter

Grøt funker til både frokost, lunsj, middag og kvelds.

Vafler og pannekaker

Grove eller fine, salte eller søte - her er det bare å ta for seg. Og husk, du kan lage røre som du fryser.

Supper

Suppe er rask og enkel mat, og perfekt om du vil bruke opp melk og grønnsakrester fra kjøleskapet. Å lage suppe selv fra bunnen er mye lettere enn du kanskje tror.

Brød og rundstykker

Det er alltid velkomment med fersk bakst. Enten det er brød, bagetter, horn, scones eller rundstykker. Lett og fryse, lett å varme opp.

Middag og hvit saus

Hvit saus er ikke bare for fiskeboller. Du kan lage raffinerte varianter, og tilsetter du smaksrik ost, har du en deilig pastasaus.

Drikker

Enten det går i melk eller yoghurt, du kan glede både små og store med en uventet milkshake, smoothie eller kakao.