Melk er blant de matvarene vi kaster mest av. Hovedgrunnen er at produktene er «utgått på dato». Men nå vet vi bedre, så ikke hell den ut, nyt den i stedet.
Lukter og smaker melken ok, er det bare å bruke den. Den er perfekt til grøt, supper, sauser, vafler, drikke, pannekaker eller bakst - eller frys den.
Bakst og søtt
Har melken god lukt og smak? Bruk den i baksten.
Varme og kalde grøter
Grøt funker til både frokost, lunsj, middag og kvelds.
Vafler og pannekaker
Grove eller fine, salte eller søte - her er det bare å ta for seg. Og husk, du kan lage røre som du fryser.
Supper
Suppe er rask og enkel mat, og perfekt om du vil bruke opp melk og grønnsakrester fra kjøleskapet. Å lage suppe selv fra bunnen er mye lettere enn du kanskje tror.
Brød og rundstykker
Det er alltid velkomment med fersk bakst. Enten det er brød, bagetter, horn, scones eller rundstykker. Lett og fryse, lett å varme opp.
Middag og hvit saus
Hvit saus er ikke bare for fiskeboller. Du kan lage raffinerte varianter, og tilsetter du smaksrik ost, har du en deilig pastasaus.
Drikker
Enten det går i melk eller yoghurt, du kan glede både små og store med en uventet milkshake, smoothie eller kakao.