Laster innhold, vennligst vent..
Fiskeboller
Foto: NRK

Fiskeboller

Det er viktig å kunne grunnoppskriftene mener Inge Johnsen. Her får du oppskriften på en solid norsk middagsrett, fiskeboller. Så får du tips om hvordan du kan gi den en spennende vri også.

Slik gjør du

Kvern fisken to ganger eller kjør det i foodprosessor til den er glatt og fin. Tilsett salt, pepper, potetmel og muskat. Spe forsiktig med melken. Vil du ha en mer eksklusiv utgave kan du tilsette fløte.

Om du bruker foodprosessor kan du med fordel spe i litt melk mens du kjører farsen. Da unngår du at farsen blir "kort" (det betyr at farsen risikerer å falle fra hverandre) - men holder seg smidig.

Kok opp vann med salt, ca 2 ts pr liter vann. Dypp en skje i kaldt vann og form fiskeboller i ønsket størrelse.NB: Vannet må ikke koke! Bollene skal trekke i 5-10 minutter. Husk å snu bollene mens de trekker så de blir kokt på alle sider.

Sausen: Smelt smør og rør inn hvetemel. Husk at den ikke skal være så varm at den svir seg! Spe forsiktig med melk mens du visper. Smak til med salt og pepper. Kok under omrøring 6-7 minutter.

Tips

Trekk fiskebollene forsiktig i sausen og server f.eks med bacon og kokte gulrøtter. I lydfilen kommer Inge med flere alternative tips til hvordan du kan servere fiskebollene.

Kilde: Inge Johnsen i Norgesglasset