Slik gjør du
I stekeovnen: 225 °C i ca. 15 minutter.
Rør gjæren ut i melken. Bruk kald melk hvis du skal la deigen heve over natten, hvis ikke varmes den til ca. 37 °C før gjæren røres ut.
Hvis du vil steke brødene neste dag
Tilsett kesam, salt, mel og solsikkefrø slik at deigen blir passe fast og smidig. Del deigen i ca. 15 biter og trill til boller. Legg bollene på bakepapir eller smurt stekeplate. Legg over et håndkle og la dem stå kjølig til neste dag, ca. 8–10 timer.
Før steking pensles brødene med egg, solsikkefrø drysses på. Stekes og avkjøles på rist.
Hvis du vil steke brødene samme dag
Vil du gjøre solsikkebrødene ferdige med en gang rører du ut gjæren i lunken melk, tilsetter de øvrige ingrediensene og setter deigen til heving tildekket på lunt sted. La deigen heve i omtrent 30 minutter. Bak ut bollene og hev dem på nytt, ca. 20 minutter. Pensle med egg, dryss over solsikkefrø og stek.
Tips
Solsikkebrødene passer utmerket til frysing. De holder seg saftige lenge fordi de inneholder kesam.