NRK Meny

Solsikkebrød

Lekre, saftige småbrød som virkelig gir mersmak. Bruker du kald væske kan du sette deigen kvelden i forveien og bake de ut. Da steker du dem om morgenen og får ferske brød til frokost og niste.

Slik gjør du

I stekeovnen: 225 °C, ca. 15 minutter

Rør gjæren ut i melken. Bruk kald melk hvis du skal la deigen heve over natten, hvis ikke varmes den til ca. 37 °C før gjæren røres ut.
Tilsett kesam, salt, mel og solsikkefrø slik at deigen blir passe fast og smidig.
Del deigen i ca. 15 biter og trill til boller.
Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Legg over et håndkle og la dem stå kjølig til neste dag, ca. 8 – 10 timer.

Før steking pensles brødene med egg, solsikkefrø drysses på.
Stekes og avkjøles på rist.

Passer utmerket til frysing også. De holder seg saftige lenge fordi de innholder kesam.

Vil du gjøre de ferdige med en gang rører du ut gjæren i lunken melk, tilsetter de øvrige ingrediensene og setter deigen til heving tildekket på lunt sted, ca 30 minutter Bak ut bollene, hev dem på nytt, ca 20 minutter og stek dem.