Hopp til innhold

Aspargesen er klar for deg

Asparges regnes som grønnsakenes konge. Den norske sesongen er fra tidlig i mai til slutten av juni. Server den som forrett eller hovedrett, eller som garnityr.

Grillet asparges med dressing, en halv grillet sitron og parmesan

Asparges kan kokes, dampes, stekes, wokkes og grilles.

Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer / NRK

Asparges skal serveres så fersk som mulig. I en terte sammen med masse ost, er den innertier.

Det finnes både grønn og hvit asparges. Bruker du begge lager du lett denne deilige dressingen til koldtbordet.

Asparges er en gammel kulturplante kjent fra romertiden. I dag dyrkes og brukes den over hele verden. Tro om romerne også tilberedte den med snadder som glasert bacon?



Denne grønnsaken har både protein og kostfiber. Protein bidrar til vekst i muskelmasse, mens kostfiber er bra for fordøyelsen. Servert nesten rå er aspargesen ren helsekost.

Du kan bruke den smakfulle aspargesen til nesten hva du vil. Lettstekt sammen med vårløk «popper» den paien.

Vi slenger med en rett med den hvite varianten også. Vårens hvite asparges sammen med laks og hollandaise gir både smak og følelse av luksus.

En av de beste måtene å servere asparges på, er å legge den på grillen. Være kreativ og legg på det du lyster, eller prøv denne godbiten.