Råstekt grønn asparges

Grønn asparges med purre.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Råstekt grønn asparges

Asparges skal nytes når det er sesong hos dyrkerne i nærheten, da blir smaken best. Uansett hva du gjør, så ikke gjør det vanskelig. Nyt aspargesen i sin enkleste form.

Slik gjør du

Skjær purren i små terninger og la den bli myk i smør på lav varme. Smak til med salt.

Rens aspargesen. Skjær bort en bit av den nederste delen, hvis den er treet. Rull aspargesen i litt olje. Varm opp stekepannen og legg aspargesen i tørr stekepanne med litt salt. Stek og rull aspargesen til den får farge. Legg eventuelt en liten gryte på aspargesen, så hele lengden får kontakt med den varme stekepannen.

Skjær aspargesen i grove biter og bland den med varm purre. Serveres med det samme.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE