Aspargesen er klar for deg Asparges regnes som grønnsakenes konge. Den norske sesongen er fra tidlig i mai til slutten av juni. Server den som forrett eller hovedrett, eller som garnityr. Av Ingvill Bjorland
Grillet asparges med parmesansaus Asparges er en favoritt på grillen. Gjør den ekstra luksuriøs med en kremet parmesansaus.
Asparges med glasert bacon Salt, søtt, sprøtt og godt! Herlig, grønn asparges surret med bacon og glasert med lønnesirup. Perfekt som snacks, en rett på et sommerlig tapasbord eller som tilbehør til grillmat.
Asparges med skinke og hollandés Asparges og hollandéssaus passer ypperlig sammen. Lise Finckenhagen serverer asparges med saus og noen skiver god spekeskinke.
Asparges med ferskpoteter og dillmajones Asparges og poteter er perfekt tilbehør på sommerbuffeten. Eller som en egen rett med årets første poteter og asparges.
Grillet gravlaks med grønn asparges og tomatsalat Asparges er på sitt beste akkurat nå. De trenger alltid et syrlig innslag for å løfte opp de grønne smakstonene. Istedenfor sitron bruker Jonathan Romano tomater, som fortsatt er litt umodne. De har en naturlig syrlighet, og er i tillegg er proppfulle av umami.
Pai med ost, skinke og asparges Lise Finckenhagen serverer pai med kokt skinke, lettstekte asparges og vårløk. Hun bruker crème fraîche i fyllet og i dressingen ved siden av. Det gir en frisk og syrlig smak.
Norske asparges Denne retten med norsk asparges er god på festbordet. Øyvind Hjelle hjelper deg å sette spiss på denne denne fingermaten.
Makrell med kål, blåskjell og beurre blanc Stekt makrell med to sorter kål, frisk asparges og en fyldig beurre blanc. Sausen kokes på kraften fra blåskjellene og tørr hvitvin. Oppskrift fra TV-serien Hygge i hagen med kokken Tareq Taylor.
Våre mest populære middagar Kva skal vi ha til middag? Du treng ikkje lure lenger. Dette er dei ni mest populære middagane våre i 2022. Vi unner deg å prøve desse. Dette er verkeleg gode saker. Av Siri Bjelland Berven og Ingvill Bjorland
Kva med ein bakedag? Lenge sidan du har hatt ein god bakedag? La bakeduft og bakeglede fylle huset. Fyll frysaren med matskattar som kan varmast opp både i nøda og til fest. Av Ingvill Bjorland
Lag mos, puré og stappe – gi rotgrønsakene ein «boost» Poteter og grønsaker smaker fantastisk når dei er mosa. Ulike kombinasjonar av rotgrønsaker tilsett herleg krydder lagar nye, spennande rotmosar. Av Ingvill Bjorland
Cupcakes med kremostglasur Små porsjonskaker med fristende kremostglasur. Disse smaker himmelsk godt og en sikker vinner blant store og små.
Ramenbuljong Dette er en smakfull umamibuljong som skal koke lenge. Når du har kokt buljongen går det raskt å slenge sammen en ramensuppe.
Butter chicken Kyllingen skal marineres i to omganger. Først med limesaft og chili og så med yoghurt, ristede krydder og mandler. Begynn i god tid, når du skal servere kylling med smør, butter chicken.