Hvite asparges med laks og hollandaisesaus

Vårens hvite asparges med laks og hollandaise.

Foto: Elin Aandal Herseth / NRK

Hvite asparges med laks og hollandaisesaus

I Lars Erik Vesterdals oppskrift er den eksklusive hvite aspargesen hovedgjesten, kombinert med syltynne skiver fersk laks og en syrlig hollandaisesaus.

Slik gjør du

Asparges

Kok opp vann med salt og litt sukker i en stor kjele. Rens og kok aspargesene til de blir møre, ca. 5-8 minutter avhengig av tykkelsen. Avkjøl dem i isvann og varm dem opp i litt brunet smør rett før du serverer.

Hollandaisesaus

Reduser hvitvinseddik sammen med finkuttet løk. Når det er bare noen dråper igjen tilsetter du 2 eggeplommer, visper dette godt sammen over svak varme. Spe inn smeltet smør til sausen får en fin konsistens. Smak til med sitron og rogn.

Laks

Skjær laks i tynne skiver og vend dem inn i en blanding av smeltet smør og sitronsaft.

Servering

Anrett fisken på aspargesene og topp det hele med en god hollandaisesaus.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj