Laster innhold, vennligst vent..
Sjokoladekake til halloween

Med oransje smørkrem, grønn sjokoladeglasur og fylt med skummelt godteri blir det halloweenkake.

Foto: Marit Hegle

Sjokoladekake til halloween

Det er fargene og pynten som gjør en vanlig sjokoladekake til et syn på halloweenfesten.

Slik gjør du

Sjokoladebunn

Smelt smøret på svak varme i en kasserolle. Bland inn vann, kakao og vaniljesukker. 

Fjern kasserollen fra varmen. Bland inn 4 eggeplommer. Hell blandingen over i en stor bakebolle og tilsett sukker. Bland sammen mel og bakepulver og sikt dette inn i blandingen. Rør godt. 

Pisk eggehvitene stive i en helt ren glass- eller metallbolle. Med en slikkepott rører du inn cirka 1/3 av eggehvitene i resten av røren. Deretter tilsetter du resten av eggehvitene og blander de forsiktig inn røren. Ikke bland mer enn nødvendig. 

Kle bunnen av en rund form, 22 cm, med bakepapir. Smør bakepapiret og sidene av formen. Fyll røren i formen og stek kaken nest nederst i ovnen i cirka 50 minutter, på 175 grader.

Bruk en kakepinne eller en strikkepinne i midten av kaken for å sjekke at den er helt ferdig. Pinnen skal komme ut helt ren når kaken er ferdig. Avkjøl kaken på rist.

Oransje smørkrem

Visp smøret godt i cirka 5 minutter til det blir helt lyst og luftig. Sikt i halvparten av melisen og alt vaniljesukkeret, og visp videre i 5 minutter. Sikt i resten av melisen og visp videre i ytterligere 5 minutter. Tilsett så melken og litt oransje pastafarge og visp videre i 3-4 minutter til.

Montering

Del kaken i 3 like tykke bunner. Legg den nederste kakebunnen på et kakefat, legg på omtrent 1/3 av smørkremen. Legg på den neste kakebunnen, fordel like mye smørkrem på denne bunnen og legg så på toppen. Smør den resterende kremen jevnt over siden og toppen av kaken. Sett kaken til avkjøling i kjøleskapet.

Grønn sjokoladeganache

Grovhakk den hvite sjokoladen. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. La fløten stå og varme opp sjokoladen i cirka 2 minutter før du rører hurtig rundt med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet. Rør inn litt grønn pasta/geléfarge.

Avkjøl sjokoladeganachen på kjøkkenbenken til den blir såpass tykk at det er så vidt at den renner. Da heller du veldig rolig og forsiktig ganachen langs kanten av kaken, slik at den så vidt renner ned fra sidene. Fordel resten av ganachen på toppen av kaken.

Pynt med skummelt godteri, gjerne i mange fine farger. Eller du kan pynte bare med sorte og oransje godterier.

Kilde: Marit Hegle