Søtt og skummelt til Halloween Siste dag i oktober er det klart for fest med mystikk, skremmende figurer, knask eller knep. Forbered deg med hjemmelaget godteri til de som banker på. Av Kristin Eriksen og Siri Bjelland Berven
Bananbrød med gresskar Supersaftig bakst med masse gode smaker fra banan, gresskar, sjokolade og nøtter. Banan og gresskarpuré er en fabelaktig erstatning for egg.
Vegansk pumpkin spice latte Mari Hults høstfavoritt med smak av gresskar, kanel, allehånde, muskat og ingefær. Det har blitt sagt at det var litt som noen hadde tatt et stort kakestykke, hatt det i en blender, og laget en kaffe av det.
Gresskarpuré Dette er en nydelig puré som du kan bruke i bakst, sauser, supper og ikke minst i pumpkin spiced latte. Dette er en av vegetarblogger Mari Hults favorittmetoder for å konservere gresskaret.
Gresskarhummus Ikke kast gresskaret. Det kan bli så mye godt, mener vegetarblogger Mari Hult. Hun foreslår en herlig dipp med gresskar, kikerter, tahini og hvitløk.
Gresskarcupcakes Mange gresskar går til spille som pynt før Halloween. Mari Hult håper hennes cupcakes kan inspirere til å ikke kaste gresskarets innmat. Hun lager cupcakes med krydra bunn og mild kremostglasur.
Skumle mumier Skumle mumier lager du på kort tid, og de er veldig populære blant barna. Benytter du deg av ferdig pizzadeig lager du mumiene på få minutter.
Heksekjeks Disse kjeksene er veldig dekorative og kan varieres med ulike farger. Sort og oransje kan også bli en fin versjon.
Pølsefingre Skrekk og gru! Det skal ikke mye til før en helt vanlig pølse blir til en skummel pølsefinger. Perfekt å servere på halloween.
Pizza med chorizo Pizza hører helgen til, og kan varieres i det uendelige, med ulike type bunner, hvit eller rød pizzasaus, og ulike typer toppinger. I denne oppskriften er det bitte litt grovt mel i pizzabunnen. Dette gir den mer tekstur og den metter litt ekstra. Oppskriften rekker til to pizzaer.
Bruk hver dråpe, så lenge melken er god. Vit at melken kan være holdbar lenge etter datoen på kartongen. Det er økonomisk og klokt å bruke alt. Vi feirer verdens melkedag med herlige oppskrifter på melk. Av Ingvill Bjorland
Firkløverkake Denne kaken er enkel å lage, og den blir muligens familiens nye favoritt. Her er det mye godt på en gang - en saftig mandelbunn, hjemmelaget vaniljekrem og et tykt lag med firkløverglasur.
Havrebrød Maggi Gausels havrebrød har blitt viden kjent, fordi det er så enkelt å smelle sammen og smaker så godt. Men best av alt er det sunne innholdet i brødet.
Kyllingtomatgryte med poteter En gryte som lager seg selv er perfekt i hverdagen. Alt du trenger å gjøre er å blande alt i gryten og la den stå og putre i en halvtime.
Våre mest populære middagar Kva skal vi ha til middag? Du treng ikkje lure lenger. Dette er dei ni mest populære middagane våre i 2022. Vi unner deg å prøve desse. Dette er verkeleg gode saker. Av Siri Bjelland Berven og Ingvill Bjorland