Slik gjør du
I denne varianten bruker Mari Hult en hjemmelaget gresskarpuré og hjemmelaget krydderblanding. Krydderblandingen tar det to sekunder å røre sammen, mens gresskarpuréen krever litt mer tid. Oppskriftene finner du i bunnen under tips.
Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle en brødform med bakepapir.
Grovhakk valnøtter og sjokolade. Ha linfrø og vann i en bolle, la det stå et par minutter slik at det blir til en slags gelé.
Ha bananer og gresskarpuré oppi med linfrøene, og mos alt sammen. Rør inn lønnesirup, vanilje, bakepulver, gresskarkrydder og salt. Ha deretter i hvetemel, og rør det raskt og kraftig sammen til en jevn røre.
Vend inn valnøtter og sjokolade, og hell røren over i brødformen. Stek i ovnen i en time, la det deretter hvile i minst en halvtime før du skjærer i det.
Oppbevares i lufttett brødpose i opp til tre dager.
Tips
- Her har vegetarbloggeren servert bananbrødet med lønnesirupsmør; 4 ss vegansk margarin røres sammen med 1 ss lønnesirup. Knallgodt!
Gresskarkrydder
- 6 ss kanel
- 3 ss malt ingefær
- 3 ts malt allehånde
- 3 ts muskat
Rør sammen alle ingrediensene. Oppbevar i lukket glass eller boks inne i et mørkt skap.
Oppskrift på gresskarpuré
Kilde: Mari Hult/Vegetarbloggen