Laster innhold, vennligst vent..
Sjokoladekake med bringebær og lakris

Lise Finckenhagen har brukt søt lakrissirup på denne sjokoladekaken. Du kan bruke både salt og søt lakrissirup.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Sjokoladekake med bringebær og lakris

Lag en røre og få to forskjellige lag. En del av røren stekes som en vanlig kake. Resten heller du over den stekte bunnen etterpå. Lise Finckenhagen gir den glutenfrie kaken ekstra smak med lakrissirup og bringebær.

Slik gjør du

Kaken bakes i rund form som er 20 centimeter i diameter. Kle formen med bakepapir.

Hakk sjokoladen fint, og ha den over i en stålbolle sammen med smøret. Sett bollen over vannbad, og la sjokoladen og smøret smelte sammen. Rør med jevne mellomrom. Pass på at sjokoladen ikke blir for varm, da kan den korne seg. Trekk bollen vekk fra varmen, og rør sjokolade og smør godt sammen.

Skill eggene. Visp eggeplommene sammen med halvparten av sukkeret til sukkeret er oppløst. Det skal ikke bli eggedosis. Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til myk marengs.

Rør sjokoladesmøret sammen med eggeplommene og vend til slutt inn marengsen. Hell ¾ av sjokoladerøren over i formen, og stek kaken ved 175 grader i cirka 30 minutter. La resten av røren stå i romtemperatur så lenge.

Avkjøl kaken i formen. Den vil etter hvert synke litt sammen på midten. Hell resten av den ustekte røren over kaken når den er helt avkjølt.

La kaken stå i kjøleskap i 2-3 timer før servering.

Pynt kaken med friske bringebær og sjokoladespon. Drypp til slutt over lakrissirup* og server.

Tips

*Lakrissirup kan kjøpes på glass i velassorterte butikker. Du kan også lage det selv ved å kjøpe en usøtet lakrisstang på apoteket, knuse den og koke den sammen med 250 g vann og 125 g sukker. Kok til lakrisen er oppløst og konsistensen ligner sirup. Avkjøles før bruk.

Hvis kaken skal være glutenfri, må det sjekkes at lakrisen er glutenfri. Noen typer lakris inneholder gluten.

Lise Finckenhagen har gitt oss oppskrift på flere sjokoladekaker.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+