Konfektkake

Konfektkake med ingefærstekte epler.

Foto: Erik Baanerud / NRK

Konfektkake

Server ingefærstekte epler som tilbehør til Lise Finckenhagens saftige konfektkake. Med litt is eller myk pisket krem blir det aldeles nydelig!

Slik gjør du

Konfektkaken bakes i en bakeform 22-24 cm i diameter.
Varm ovnen til 175 °C. Kle formen med bakepapir.

Finhakk sjokoladen.

Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen til side og rør inn sjokoladen.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn siktet hvetemel og til slutt sjokoladeblandingen. Hell røren over i formen og stek kaken i ca. 25 minutter. Kaken skal være litt myk i midten.

Finhakk sjokoladen til glasuren og ha den i en bolle. Kok opp fløten og hell den en over sjokoladen. La det stå et minutt får du begynner å røre med en slikkepott til all sjokoladen har smeltet. Rør til slutt inn smøret. Det er viktig at glasuren blir blank og elastisk. Eventuelt kan du kjøre den med en stavmikser, men prøv å unngå å få mange luftbobler i glasuren.

Hell den deilige glasuren over den avkjølte kaken uten å ta av formen. La kaken få stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Den kan gjerne stå natten over.

Ta kaken ut av formen ved servering og pynt den om du vil med tynne striper smeltet sjokolade (gjerne lys og mørk) på kryss og tvers.

Skjær eplene i små terninger og stek dem gylne i smør og sukker. Tilsett revet ingefær underveis i stekingen.

Tips

Se også: «Jacobsen»

Kilde: Lise Finckenhagen i Jacobsen på lørdag, NRK P1