Sommerbær på nøttebunn

Denne kaka vil nok imponere de aller fleste med sine flotte farger og gode smaker.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Sommerbær på nøttebunn

Lise Finckenhagen disker opp med en ordentlig sommerkake full av bær, i skjønn harmoni med en deilig nøttebunn av mandler.

Slik gjør du

Du trenger en rund form på 24 centimeter i diameter.

Visp eggehviten til den begynner å skumme.

Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middels hastighet.

Når alt sukkeret er tilsatt, øker du hastigheten og pisker videre til tykk og blank marengs. Vend inn nøttene og hell massen i en godt smurt kakering.

Stek nøttebunnen ved 175 grader i cirka 30 minutter. Avkjøl og løft bunnen forsiktig over på det fatet den skal serveres på. Vask kakeringen og sett den tilbake rundt nøttebunnen. Kle formen på innsiden med plastremse for kaker/kakeformer, eller bakepapir.

Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Bland sammen bringebær/jordbær, sukker/melis og vanilje. Varm opp under omrøring. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i de varme bærene. Hell bærene over i en bolle, og la de stå til avkjøling i romtemperatur. Det er viktig at blandingen blir ordentlig avkjølt før du blander inn kremen. Pisk fløten til myk krem og vend kremen sammen med bærene, gjør dette i 2–3 omganger, og pass på at du ikke rører for mye. Hell moussen over nøttebunnen, bre den jevnt utover og sett kaken i kjøleskapet. Kaken kan også fryses. La den stå kaldt til kremen har satt seg, minst 4 timer, og frem til servering. Fjern kakeringen, plastremsen/bakepapiret og pynt kaken med rikelig med friske bær rett før servering.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Holm/NRK P1+