Slik gjør du
Smør åtte porsjonsformer med smør. Ikke bruk store former, da stekes de ikke godt nok.
Smelt smør og hakket sjokolade i mikrobølgeovn eller over vann på komfyren med lav varme. Rør.
Pisk egg og sukker luftig med håndmikser. Hell i sjokoladeblandingen og rør kraftig. Sikt mel og rør sammen til en jevn røre. Fordel røren i de smurte formene og sett i fryseren over natten.
Forvarm ovnen til 175 °C. Ta formene fra fryseren og sett dem rett inn i ovnen. Stek i ca. 15-20 minutter. Sett kakene på tallerkener – pynt med saus fra kondensert melk og friske bringebær og en kule vaniljeis.
Saus på kondensert melk
Alternativ 1 (med karamellsmak)
Når du koker en uåpnet boks med kondensert melk i vann blir melken tyktflytende og kremaktig. Smaken minner om karamell.
Kok den uåpnede boksen med kondensert melk i rikelig med vann i ca. 4 timer. Pass på at vannet hele tiden dekker boksen. Fyll på med vann etter hvert som vannet fordamper.
Alternativ 2 (med lime smak)
Dersom du vil ha en mer rennende saus passer det ikke å koke boksen.
Åpne den ukokte boksen og hell melken i en bolle. Smak til med presset limejuice.
Tips
Se også: