Sitronpasta

Frisk smak av sitron i en deilig kremet saus med parmesan og pepper. Dette er digg!

Foto: Rolf T. Øygarden

Sitronpasta

Sitronpasta, pasta al limone, er forbløffende enkelt og fantastisk godt. Pasta, frisk sitron, pepper og fløte i en vidunderlig kombinasjon, som får gjestene dine til å applaudere og rope bravissimo!

Slik gjør du

Kok valgfri pasta al dente i en kasserolle med godt saltet vann. Når du har lagt i pastaen kan du starte på sausen.

Smelt smør og ha i finhakket hvitløk, la løken bli blank og myk.
Ha i sitronskallet (kun det gule), parmesan, fløte, sitronsaft, et raust pepperdryss og litt salt.
Gi sausen et raskt oppkok og la den tykne litt. Ha gjerne i litt av pastavannet.

Sil av resten av vannet til pastaen. Bland sitronsausen med pastaen. Rør rundt.

Anrett rykende varm sitronpasta i dype tallerkener. Ha på nyhakket bladpersille, litt ekstra parmesanost og litt pepper.

Kilde: Rolf T. Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1