Crispy pork

Sprøstekt svinekjøtt med pesto og wok-grønnsaker.

Foto: Rolf T. Øygarden

Crispy pork, schnitzel med asiatisk vri

Ingefær, hvitløk og chili er den asiatiske treenighet i matlagingen. Sammen med panert og sprøtt svinekjøtt og en syrlig pesto får du hele det asiatiske kontinentet på en tallerken.

Slik gjør du

Bein ut kotelettene og bank dem jevne og flatere med en kjøtthammer. Legg kjøttet i en plastpose. Kjøttet bør ikke være mer enn 2 centimeter tykt.

Bland alle ingrediensene til marinaden. Spar 2-3 spiseskjeer av marinaden til senere. Slå resten av marinaden over kjøttet og la kjøttet marinere minst 1 time.

Ta kjøttet ut av marinaden, vend kjøttet i pisket egg, så i brødraspen, tilbake i egget og i brødraspet til slutt. Ha gjerne litt godt med salt og pepper i både eggeblandingen og brødraspen.

Kutt wokgrønnsakene i tynne strimler og gjør alt klar – for nå går det fort.

Varm opp en stekepanne på medium høy varme med litt olje. Stek kjøttet i ca. 2 minutter på hver side til det er gyllent, og la det renne av seg på litt papir.

Sett på maks temperatur i stekepanna, ha i litt olje og stek løken først i ca. 30 sekunder før du har i gulrot, pak choi og litt hvitløk. Ha i 2-3 spiseskjeer marinade. Stek i nye 30 sekunder før du har i bønnespirene helt til slutt. Smak til med litt salt om du trenger.

Skjær kjøttet i strimler og anrett på toppen av nylig wokede sprø grønnsaker. Topp opp retten med en raus spiseskje med koriander- og persillepesto. Serveres med nykokt ris eller nudler, om du ønsker.

Koriander- og persillepesto

Kjør alle ingrediensene sammen med en stavmikser.

Kilde: Rolf T. Øygarden i Sørlandssendinga på NRK P1