Slik gjør du
Sett stekeovnen på 175 grader.
Skrell og kutt gulrot, løk og hvitløk. Grønnsakene bakes i ovnen i cirka 20 minutter til gulrøttene er lett karamelliserte og myke.
Ha hel pepper og korianderfrø i en tørr stekepanne på medium lav varme. Rist krydderne til de avgir aroma, ha dem så i en morter og finknus til pulver.
Kok opp 5 dl vann og en buljongterning i en egen kjele. Sett til side – og vips har du perfekt suppekraft!
Ha de bakte grønnsakene i en kjele. Hell på litt kraft og lag en tykk puré som du kjører med stavmikser til den er glatt. Bland så vekselvis med kraft og kokosmelk til ønsket konsistens. Ha i alle krydderne og smak til suppen. Juster med salt, pepper og lime etter eget ønske.
Varm opp suppen til kokepunktet.
Anrettes i dype skåler, ha masse nyhakket koriander på toppen – og rundstykker ved siden av til dypping!
Kilde: Rolf T. Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1