ovnsbakte beter me byggotto

En kjøttfri dag eller to i uka er null problem når du setter tennene i denne herligheten!

Foto: Rolf T. Øygarden

Ovnsbakte beter med byggotto

Spis mer grønt i høst! Bakte beter, indiskinspirert yoghurtdressing og mettende byggryn er usedvanlig digg – og usedvanlig bra for deg.

Slik gjør du

Skrell betene og skjær dem i båter og skiver. Ha på litt olje, salt, pepper og litt sitronsaft. Bakes i stekeovnen på 175 grader i cirka 30 minutter, eller til de er møre.

Ha litt olje i en kjele. Ha i finhakket løk og hvitløk og la det bli blankt. Ha i byggrynene og grønnsakbuljongen. Kok opp og la byggrynene koke til de er møre, men fortsatt har tyggemotstand. Prøv å koke dem sånn at all buljongen er absorbert.

Bland sammen ingrediensene til yoghurtdressingen.

Anrett byggryn og beter på en stor tallerken. Ha over yoghurtdressing, og et lass av friske urter.

Kilde: Rolf T. Øygarden i Sørlandssendinga/ NRK P1